Hva er Apple Homekit? | DittSmartHjem

HomeKit er Apples egne smarthjem system. Som passer perfekt for brukere av Apple iPhone, iPad, Watch og Mac. HomeKit er integrerte i alle disse enhetene og designet i hensikt med at det skal være raskt tilgjengelig og enkelt å bruke. Her blir Samlet alt på et sted så du slipper å bruke tredjeparts apper til hver enkelt av smarthjem produktene. Systemet har også ved en aktivert homehub hendige og smarte automatiserings muligheter, som gjør at hele systemet kan gå på ¨autopilot¨.

 

Kompatible smartprodukter?

Smartproduktene må støtte eller være ¨kompatible¨ for å kunne bli benyttet av Apple HomeKit systemet. Måten du ser at produktet er kompatibelt er at HomeKit logoen er på produktet. Det er svært enkelt å legge produktene til systemet, alt du trenger er at produktet er skrudd på og du scanner QR koden på enheten. Så havner produktet rett i systemet og du kan administrere det fra Hjem appen. Det er enkelt å navigere fram til kompatible produkter på dittsmarthjems nettside ved å benytte filteret. Her finner du merker som Netatmo, Eve og Fibaro som har produkter som er kompatible.

 

Z-wave og Phillips Hue

Igjennom Phillips Hues Hub kan du koble smartbelysning som benytter seg av Z-Wave protokollen til HomeKit systemet. Dette åpner for et mye større utvalg av smartbelysning og flere muligheter. Benytt filteret på nettsiden for å finne ut hvilken protokoll smartproduktet benytter.

 

Autopilot

HomeKit kan igjennom Apple TV, iPad eller en Homepod utføre handlinger automatisk med enten lokasjonen, tid eller sensorer.

 

HomeKit kan etter ditt valg benytte seg av lokasjonen på telefonen din til å skru på belysningen i det du ankommer boligen din. Den kan også basere seg etter din timeplan sånn at klimastyringen ikke bruker strøm når du er borte, for å så starte klimasystemet igjen til preferert temperatur når du er hjemme. Sensorer kan også benyttes med HomeKit for eksempel at du bruker det på badet eller gangen, da vil belysningen aktiveres i det du går inn i rommet. Lokasjon, tid og sensorer kan aktivere oppsatte scener automatisk.

 

Enkel å sette opp scener og automatisering

Igjennom standard appene Snarveier og Hjem i IOS kan du enkelt konfigurere scener for Apple HomeKit som også effektivt kan aktiveres på iPhonen din. Med en homehub kan du sørge for at du har ekstern tilgang på hele HomeKit systemet til enhver tid. Dette kan være en enhet som iPad, Mac eller 4 generasjon Apple Tv. Disse scene kan være for eksempel ankomst til hjem, hvor belysningen skrur seg på eventuelt at garasjeporten åpner seg. Her er mulighetene ubegrenset og det er utrolig mang scener du kan lage til forskjellige scenarioer. Scenene kan enten aktiveres for hånd, gjennom siri eller på en av måtene nevnt under autopilot.

 

Invitere andre til å administrere HomeKit

Dersom du har et HomeKit system er det naturlig at de andre beboerne vil ha tilgang til å administrere systemet. Når belysning, temperatur, sikkerhetssystemet osv. blir kontrollert igjennom HomeKit. Heldigvis er det enkelt å gi andre tilgang til systemet, da du kan invitere dem til det.

 

Koblet til Siri

Du kan enkelt justere på smarthjem enheter som belysning, klima og kameraer med Siri. De fleste kommandoer er tilgjengelig allerede men her kan du også legge inn talekommandoer, i snarveier/hjem som gjør at scenen eller atmosfæren enkelt aktiveres. Et eksempel på en typisk kommando er «Hei siri! åpne garasjeporten», dette åpner for en mer effektiv og interessant hverdag.

 

Personvern

Apple har hatt et stort fokus på personvern som følge av dette har HomeKit et betydelig personvern. All kommunikasjon mellom enhetene og styringsenheten er kryptert, selv apple har ikke mulighet til å se hvordan du bruker systemet eller kameraene dine. Selv når du benytter Siri blir ikke enheten din identifisert som din Apple ID. Som betyr at dette er et veldig sikkert og trygt system å bruke når det kommer til ditt personvern.

 

Se produkter kompatibelt med Homekit her