Hva er Z-Wave? | DittSmartHjem

Protokoll laget for styring av smarthus, Den kan kontrollere alt fra garasjeporten, klimaet i huset, kontrollere belysningen og mye mer.

 

Z-Wave baserer seg på en kilde-rutet meshnettverkarkitektur. Enheter kan kommunisere med hverandre via mellomliggende noder. Slik kan signalene finne veier rundt hindringer og radioskygger i huset. En melding fra node A til node C kan leveres selv om de to nodene ikke ligger innenfor rekkevidde, forutsatt at det finnes en node B som kan kommunisere både med A og C. Hvis den foretrukne ruten ikke er tilgjengelig, vil senderen prøve andre ruter til den finner en vei frem til node C. Derfor kan et Z-Wave-nettverk dekke et mye større område enn en enkelt enhet. I Europa opererer Z-Wave systemet på 868,42 MHz.

 

Det enkleste oppsettet er en enkelt enhet og en primærkontroller. Flere enheter kan legges til etterhvert som det er behov for dem. Flere fjernkontroller kan også legges til, og de kan være innebygget i nøkkelringer eller veggbrytere, eller de kan være PC-styrte enheter. Et Z-Wave-nettverk kan bestå av opp til 232 enheter, med mulighet for å koble flere nettverk sammen hvis det trengs flere enheter.

 

Lag snarveier med sensorer eller aktiver atmosfærer

Fibaro sine produkter benytter seg primært av Z-Wave teknologi. Disse smartproduktene kan enkelt programmeres og fungere sammen. Med Fibaros sensorer og The Button har du et hav av muligheter du kan benytte deg av, for å gjøre din hverdag enda bedre og bruke mer tid på det du vil.  Fibaro - Motion Sensor Gen5 Z-Wave kan vekke hele huset i den oppdager at du er våken igjennom protokollen. På den måten at aktivere belysningen og ytterligere prefererte innstillinger som kan benyttes med Fibaro - Wall Plug Z-Wave. Dette kan være alt fra å aktivere kaffetrakteren, brødristeren eller aktivere belysning som ikke har Z-wave teknologi.

 

Sikkerhetssystem

 I sortimentet vårt finner du CO2, oversvømmelse, røyk og vanlige sensorer som gir deg mulighet til å oppdage farer før skaden har skjedd. Arlo sine kameraer benytters seg også av Z-Wave protokollen som gjør at du kan laget ditt egne komplette sikkerhetssystem hjemme eller på hytten. Fordelen dette gir deg er at du slipper å betale for den månedlige avgiften på bemannet overvåkning, dette gjør at du på sikt sparer det du opprinnelig la ut for sikkerhetssystemet.

 

Du kan se mer av Z-Wave produkter her